Domů » Blog » Mise GC43

Mise GC43 pátek 17. listopad, 2023

gamblerský výlet do Irska za jednou rezavou krabicí

Procházka podél Pebble Beach

Geocaching: Europe´s First - GC43, nejstarší keška v Evropě
Mapa

Honba za starými kešemi jen proto, že jsou staré, nikdy nebyla disciplínou, kterou bych vyhledávala. Říkám tomu ´kult krátkého GC kódu´, neboť zpravidla na těchto keších nic z jejich původních hodnot už není, krom právě onoho krátkého kódu. A tak jsem si po celý výlet do Dublinu říkala - jsme tu hlavně kvůli našemu kamarádovi, neboť výlet za nejstarší keší Evropy byl náš dárek k jeho narozeninám. On je statistický maniak, fetišista matrixů a challengí, posedlík vybarvování, honibodění, luxování a kombajnování všeho, co je za bod. Ulovit keš GC43 bylo jeho dlouholetým přáním, k němuž by se sám nikdy neodhodlal. A my bychom se k tomu bez něj neodhodlali zrovna tak, neboť drahý a náročný výlet za krátkým kódem nebyl naší prioritou.

Výlet přes horu Bray HeadVýlet přes horu Bray Head

Keš Europe´s First s kultovním kódem GC43 a datem publikace 3. 6. 2000 dnes skutečně nemá se svojí prapůvodní podobou mnoho společného. Byla dvakrát přemístěna, archivována a znovu publikována, adoptována, bezpočtukrát obnovena schránkou, logbookem i obsahem.

Město Bray ze svahu horyMěsto Bray ze svahu hory

Dnes keška sestává ze staršího rezavého ammo boxu a díky kačerům i z celkem hodnotného obsahu. Hráči do ní vkládají cestovní předměty, dřevěné i lité geocoiny, drobné předměty na výměnu, několik kódů travelbugů je nalepeno i na krabici.

Nejstarší keš v EvropěNejstarší keš v Evropě - GC43

Skutečně však keška potěší hlavně svým umístěním. Nachází se na útesu s výhledem na moře, v půli cesty na horu Bray Head, jíž dominuje vysoký vrcholový kříž. Rozhodně není chybou strávit návštěvu Irska výletem právě na tuto horu, neboť je to opravdu pěkné místo. Ostatně právě zajímavé umístění je mýma očima největší hodnotou této keše.

Vrchol Bray HeadVrchol Bray Head

A přece se mě dotklo cosi jako hráčská pýcha, když jsem ji držela v ruce. Božská aura téhle prastaré legendy ozářila i mě. 23 let k ní cestují hráči z celého světa jen proto, že byla první na starém kontinentu. Je to takřka věc hráčské cti připsat si ji mezi své nalezené. Důkaz, že nemáš žádné limity. Když podnikneš výlet přes půl Evropy jen proto, abys našel jednu bezcennou rezavou krabici, jsi opravdový hráč. Závislák a gambler, kterému hra udává směr a cíl, jsi srdcař a maniak, který žije svou hru.

Nejstarší keš v EvropěNejstarší keš v Evropě - přeci jen bylo zážitkem si ji potěžkat


Pokud chcete dostávat upozornění na nové články na mém blogu, přejděte prosím na odkaz zde: Odebírat novinky

Galerie k článku Mise GC43

Procházka po pobřeží v Bray
Procházka po pobřeží v Bray
Procházka podél Pebble Beach
Procházka podél Pebble Beach
Výstup na horu Bray Head
Výstup na horu Bray Head
Město Bray ze svahu hory
Město Bray ze svahu hory
Nejstarší keš v Evropě
Nejstarší keš v Evropě
Obsah keše
Obsah keše
Nejstarší keš v Evropě
Nejstarší keš v Evropě
Vrchol Bray Head
Vrchol Bray Head
Procházka za vrcholem Bray Head
Procházka za vrcholem Bray Head
Pobřeží města Bray
Pobřeží města Bray
Město Bray z vyhlídky
Město Bray z vyhlídky
Výlet přes horu Bray Head
Výlet přes horu Bray Head
Cestou odkudsi kamsi
Cestou odkudsi kamsi
Dublin
Dublin
Fregata v přístavu v Dublinu
Fregata v přístavu v Dublinu

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
92202018
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Alena
Zaujímavý článoček, vďaka aj za pekné fotky.
PeSis
Pěkné počtení
Markéta Dobešová
Díky! ;-)
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace