Domů » Zápisník » 2019 » leden

Proč sobota 5. leden, 2019 / 2 komentáře

Pořád se mě na to ptáte. Jako by na tom mělo být něco zajímavého, snad nějaká překvapivá pointa nebo šokující zjištění. Na chvíli ta otázka umlkne, skoro se zdá, že už se nikdo nezeptá, že už si prostě všichni zvykli, a pak s tím zase někdo přijde. A ze všeho nejhorší je to tázavé očekávání ve vašich očích. Vy si snad opravdu myslíte, že je v tom nějaký skrytý fór či tajná asociace, nedejbože vtip. A přitom vám už dopředu vždycky říkám, že je to naprosto nezajímavá historka o ničem, bez zápletky a myšlenky. Nuda a nesmysl. Ale vy si stejně nedáte říct a chcete to slyšet, i když je to totální ptákovina.

Nedávno se mě zase někdo z vás ptal. A já ho varovala, že je to opravdu blbá historka. A stejně si nedal říct a chtěl ji slyšet. Tak jsem mu ji řekla. A co on na to?

"Hm… Myslel jsem, že to bude mít nějakou vtipnou pointu…"

Ne, nemá! Je to prostě blbost. Nic, co by vás mohlo něčím obohatit.

Ale vy to stejně chcete vědět. Pořád. I teď. Tak já vám to řeknu.

Takže otázka zní, proč si říkám Čtyřhranka.

To jsem chodila ještě na gympl a bylo mi tak třináct, když jsme v biologii brali žahavce. Polypovci, trubýši, medúzy a další příšery. A jedním z představitelů sekce medúz byla čtyřhranka smrtelná, nejjedovatější živočich na Zemi. Tvor malý a nenápadný, a přesto tak nebezpečný, že nebožák, kterého žahne, do čtyř minut zemře ve strašných bolestech. Její zabijácká síla mě tehdy ohromila a zapamatovala jsem si ji jako smrtící královnu zvířecí říše.

O pár měsíců později jsem do našeho domácího počítače nelegálně (sic!) stahovala několik programů, protože po nás ve škole vyžadovali práci s nimi. Připadala jsem si náramně zákeřně, že dokážu stáhnout nelegální software, jako drsná holka, co se nebojí zla. Úplná Lara Croft. Dostala jsem se až do bodu, kdy jsem měla vyplnit licenční údaje, jméno, příjmení a tak dále. "No přece se teď neprozradím!" pomyslela jsem si a přemýšlela, jaká maskovací data bych tam tak mohla vyplnit. Vzpomněla jsem si na proradnou medúzu a shledávala jistou paralelu v tom, že i já jsem odteď krutá panovnice internetových moří a postrach hackerských oceánů. V naivní víře, že můj ďábelský úskok díky falešné identitě nikdo neodhalí, jsem do pole jméno napsala ´Čtyřhranka´ a do příjmení ´Smrtelná´.

"Tak," pravil můj burácející hlas vládkyně podsvětí. "A to bude odteď moje supertajné krycí jméno, pod kterým mě nikdy nikdo neodhalí."

Následně jsem začala přezdívku používat ve virtuálním světě, v internetových diskuzích, v přihlašovacích formulářích, na ICQ, na fórech a dalších tlachacích webech, a postupně mé krytí ztrácelo na anonymitě. Bez ohledu na to, jak pitomé okolnosti vzniku mého nicku byly, se totiž ukázalo, že je to přízvisko velmi praktické. Taková blbost totiž nikdy nikoho nenapadne. Všechny nicky typu Markétka, Marky, Zlatovláska, Květinka, Princess, Beruška, Broučínek, Fifinka, Kikinka, Pipinka, a jim podobné, jsou totiž vždy hned rozebrané a osobu jménem Marketka285 by si nikdo nepamatoval.

Takže když jsem zakládala profil na Geocachingu, měla jsem nick už dávno jasný. Tak nesmyslná přezdívka jako ´Čtyřhranka´ totiž nikdy není obsazená. Spoléhám na to už patnáct let.

A to je všechno.

Nuda, co? Já vám říkala, že je to blbost.


Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. viz nápověda


*
*
22126119
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Oxion
děkuji za poučnou \\\"vysvětlující\\\" vložku .. chtěl jsem napsat zlatovlásko, ale raději si to odpustím .. nerad bych umíral v krutých bolestech :cool:
@VHestur
Čtyřhranka Smrtelná ... hned, jak nějakou potkám v širém oceánu a bude se naparovat, že se jim v oceánech nikdo nevyrovná, vpálím jí do... no asi do klobouku, že znám taky jednu a ta má zase bezkonkurenčně celou souš!!!
;)
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace